Μάιος 2017

Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest» για το σχολικό έτος 2016-2017

Κυρίως κείμενο
Ολοκληρώθηκε για τη σχολική χρονιά 2016-2017 το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητώντης Info Quest Technologies «Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest», προσφέροντας σε περισσότερους από 300 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία.   Στόχος του προγράμματος «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest» είναι να προσφερθεί σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ανεξάρτητα με το αν σπουδάζουν σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, μια ουσιαστική εμπειρία εξοικείωσης με την κατασκευή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία γνωριμία με τις τεχνολογίες αιχμής στις οποίες θα πρέπει να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους, ιδιαίτερα όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, αλλά και μια πρώτη επαφή με ένα δομημένο εταιρικό περιβάλλον και στελέχη με εμπειρία και ικανότητα να μεταδώσουν τη γνώση τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διακίνησης του επιτραπέζιου ηλεκτρονικού Υπολογιστή Quest τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που επιλέγει κάθε σχολείο. Ανάμεσα στα οφέλη από την παρακολούθηση του προγράμματος,  κεντρική θέση έχει η ευκολότερη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στη σχολική τάξη. Η Info Quest Technologies συνεργεί με τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής, βοηθάει να μεταφερθεί γνώση επίκαιρη και ουσιαστική στο μαθητή και προβάλλει την αξία και τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest» προωθεί τις αρετές της επιχειρηματικότητας, της ποιότητας στην εργασία, της προσαρμοστικότητας, της εξειδίκευσης και της αφοσίωσης στους μαθητές, έτσι ώστε να τεθούν τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Για περισσότερα από 26 χρόνια, οι υπολογιστές Quest ενσωματώνουν ποιοτικά υποσυστήματα τελευταίας τεχνολογίας από τους κορυφαίους κατασκευαστές της διεθνούς αγοράς, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση και ποιότητα σε τιμές προσιτές για τον Έλληνα καταναλωτή. Επιπλέον, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε η παραγωγή, η συσκευασία και η τεκμηρίωσή τους, να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η παραγωγή των υπολογιστών Quest είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 και τα διαθέσιμα μοντέλα είναι πλήρως κατάλληλα για οικιακή και επαγγελματική χρήση, καθώς και για gaming. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest» εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest και ειδικότερα στον πυλώνα «Δράσεις για την Εκπαίδευση». Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου Quest  στην διεύθυνση  pr@quest.gr.

Η Info Quest Technologies πιστοποιείται κατά ISO 14001:2004 για το σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισής της

Κυρίως κείμενο
Προσηλωμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και με συναίσθηση της περιβαλλοντικής της ευθύνης, η InfoQuestTechnologiesπιστοποιήθηκε πρόσφατα από την ΤUVHellasκατά το Πρότυπο ISO 14001:2004 για το σύστημαΠεριβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει. Η InfoQuestTechnologiesαναγνωρίζοντας ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της έχουν επίπτωση στο περιβάλλον, έχει λάβει εδώ και πολλά χρόνια τη στρατηγική απόφαση να μελετά,  να καταγράφει τις περιβαλλοντικές αυτές επιπτώσεις και να λαμβάνει μέτρα και πρωτοβουλίες για τον περιορισμό αυτών, πέρα και πάνω από τις όποιες κανονιστικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις, εφαρμόζοντας ένα πλήρως τεκμηριωμένο Ολοκληρωμένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και παρακολουθώντας επί μέρους δείκτες, η εταιρεία υλοποιεί συγκεκριμένα προγράμματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και μεριμνά για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της, αλλά και για την  εκπαίδευσή τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Η κατά ISO14001 πιστοποίηση, επιβεβαιώνει την αποτελεσματική διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της Info Quest Technologies, με την εφαρμογή ενός συστήματος που υπόκειται σε συνεχείς βελτιώσεις και ελέγχους, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Οι πρωτοβουλίες και δράσεις για την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και, ευρύτερα, την προστασία του Περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα τόσο για την Info Quest Technologies, όσο και για τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου Quest, και εντάσσονται  στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest, που καθοδηγούνται από την Ολοκληρωμένη Πολιτική Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Ομίλου.

Το πρώτο Xiaomi Smartphone της σειράς Mi, επίσημα στην Ελλάδα από την Info Quest Technologies

Κυρίως κείμενο
Τη διάθεση του νέου Mi Note 2, του πρώτου Xiaomi Smartphone της προηγμένης σειράς Mi, με δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας, πλήρη ελληνική τεκμηρίωση και πλήρες ελληνικό περιβάλλον, ανακοινώνει η Info Quest Technologies. Το νέο Mi Note 2, αποτελεί μία μοναδική πρόταση στην Ελληνική αγορά, συνδυάζοντας την premium αναβαθμισμένη ποιότητα, αισθητική και χαρακτηριστικά, με την υποστήριξη δύο καρτών SIM και τις καταπληκτικές δυνατότητες και ευελιξία, που παρέχει το λειτουργικό σύστημα MIUI της Xiaomi. To Mi Νote 2 διαθέτει μία πρωτοποριακή 5,7” OLED οθόνη, με 3D κυρτό γυαλί, που πέρα από την καταπληκτική αισθητική, παρέχει υψηλότερη ρεαλιστική αναλογία και μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Αντίστοιχα 3D κυρτή, γυάλινη είναι και η πίσω επιφάνεια της συσκευής, προσδίδοντας στο Smartphone μία μοναδική όψη. Eνσωματώνει τον πανίσχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 821, 6GB LPDDR4 RAM, 128GB εξαιρετικά γρήγορη UFS 2.0 μνήμη, 4070mAh μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία, GPS υψηλής ακρίβειας, και HD ποιότητα ήχου. Η υψηλής ευκρίνειας 22.5MP κύρια κάμερα τραβάει ρεαλιστικές φωτογραφίες με περισσότερα pixels έτσι ώστε ακόμα και όταν μεγεθύνονται οι φωτογραφίες η ευκρίνεια να παραμένει υψηλή, ενώ ο EIS 4K σταθεροποιητής βίντεο εξασφαλίζει σταθερές λήψεις ακόμα και εν κινήσει. Προσφέρει, τέλος, παγκόσμιες ζώνες LTE - 6 τύποι και 37 ζώνες – για απροβλημάτιστη χρήση σε όλον τον κόσμο. Το νέο Smartphone τρέχει το νέο λειτουργικό σύστημα MIUI 8.1 της Xiaomi, το πιο εύχρηστο λειτουργικό σύστημα που έχει παρουσιάσει έως σήμερα η εταιρεία. Βασισμένο στο Android, τo MIUI αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της συσκευής και κάνει την καθημερινότητά πιο απλή και γρήγορη από ποτέ, συνδυάζοντας έξυπνες εφαρμογές, ασφάλεια και υψηλή αισθητική. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς χρόνους χρήσης της συσκευής, χάρη στην άριστη διαχείριση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών που διαθέτει. Το Mi Νote 2 είναι διαθέσιμο σε μαύρο «piano black» χρώμα, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €699, σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr από τις 11 Μαϊου. Για περισσότερες πληροφορίες, www.xiaomi-greece.gr

Η Info Quest Technologies Χρυσός Χορηγός, στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Κυρίως κείμενο
Η Info Quest Technologies ενεργός υποστηρικτής της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, συμμετείχε ως Χρυσός Χορηγός, στο 9ου Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε  25 – 28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία από έξυπνες συσκευές για παιχνίδι και γνωριμία με τις νέες τεχνολογίες STEM και Internet of Things με τον τίτλο «Play Smart». Smart συσκευές Χiaomi για fitness και άθληση, VR Glasses, Robot της makeblock, αλλά και πανίσχυροι υπολογιστές Quest αποκλειστικά για φανατικούς gamers είχαν την τιμητική τους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων για τις νέες δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στο τομέα της διασκέδασης, αλλά και της γνώσης. Στη φετινή ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση,  συμμετείχαν 2467 μαθητές από 413 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάστηκαν περισσότερες από 240 καινοτόμες εργασίες μαθητών με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, τους αυτοματισμούς και ερευνητικά projects, με παρουσίαση λύσεων και ιδεών που απαντούν σε προβλήματα της σύγχρονης ζωής. Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών διαδραστικών εφαρμογών που δημιούργησαν μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου χρησιμοποιώντας νέες γλώσσες και εργαλεία Πληροφορικής. Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ  και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής.  Η Συμμετοχή της Info Quest Technologies στο Συνέδριο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest και ειδικότερα στον πυλώνα «Δράσεις για την Εκπαίδευση».

Νέα σειρά gaming υπολογιστών Quest από την Info Quest Technologies

Κυρίως κείμενο
Τη διάθεση μιας νέας σειράς πανίσχυρων υπολογιστών Quest, αποκλειστικά για τους φανατικούς  gamers, ανακοίνωσε η Info Quest Technologies.  Οι νέοι Quest Legend powered by Asus, έχουν κερδίσει πολύ υψηλές θέσεις στις επίσημες μετρήσεις του Passmark, του διεθνώς αναγνωρισμένου συστήματος αξιολόγησης επιδόσεων, και υποστηρίζουν ακόμα και πολύ απαιτητικά VR παιχνίδια όπως το Portal 3, το Half Life 3 και  το Eve Valkyrie  που αναμένεται να κυκλοφορήσουν προσεχώς, δίνοντας στο Gaming άλλη διάσταση. Τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μητρικές κάρτες ΑSUS, οι οποίες είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς gamers, προσφέροντας μέγιστη απόδοση, απίστευτο ήχο και μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού. Επιπλέον, αξιοποιούν τους πανίσχυρους επεξεργαστές  Intel 7ης γενιάς καθώς και της τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών Nvidia GeForce. Τις συνθέσεις συμπληρώνουν μοναδικά υποσυστήματα, όπως το τροφοδοτικό Corsair, οι μνήμες της Kingston, που τρέχουν στα 3200MHz, ο SSD primary δίσκος Kingston HX Fury 240GB, που προσφέρει ταχύτατους χρόνους εκκίνησης και φόρτωσης εφαρμογών, ο 2TB σκληρός δίσκος της Western Digital  για ασφαλή αποθήκευση χιλιάδων αρχείων και το εντυπωσιακό κουτί Noctis 450 της ΝΧΖΤ, με πολλές υποδοχές για extra δίσκους και σύστημα υδρόψυξης. Οι νέοι Quest Legend powered by Asus, είναι διαθέσιμοι σε τρεις συνθέσεις - Quest Legend i7K-GTX1070, Quest Legend i7-GTX1070 &  Quest Legend i5-GTX1060  - αποκλειστικά στα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος και καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας  2 ετών pick & return από την Info Quest Technologies.